top of page

Niskotarifni avio-prevoznici u Nišu “uzvraćaju udarac” subvencionisanim letovima

Nakon najave druge destinacije niskotarifne avio-kompanije Ryanair u proteklih mesec dana, kao i povećanje saobraćaja na pojedinim linijama kompanije Wizz Air, niskotarifne avio kompanije koje saobaraćaju iz Niša čini se da su pribegle taktici uzvraćanja udarca subvencionisanim letovima nacionalnog avio prevoznika Air Serbije iz Niša.
Ovo je jedan od očekivanih scenarija, nakon što je nacionalni avio-prevoznik uveo nekoliko letova u neposrednoj blizini aerodroma na kojima su već saobraćali “loukosteri”, izmedju ostalog i kompanija Ryanair koja je lider na evropskim tržištu kada je reč o jeftinim letovima.


Otvaranjem linije za Frankurft Hahn, irska niskotarifna avio kompanija pokazala je da je spremna da se nosi sa direktnom konkurencijom Air Serbije, koja je letove na ovoj liniji uvela pre malo više od mesec dana, a koje subvencioniše Vlada Srbije.


Jedini način kojim bi mogao biti sprečen dalji rast ili odlazak niskotarifnih kompanija sada je povećanje aerodromskih taksi nakon isteka ugovora

Podsetimo, ovo je jedan od očekivanih scenarija koji je daleko bolji kako za putnike, tako i za aerodrom, jer je drugi mogao biti odlazak niskotarifnih kompanija usled nelojalne konkurencije nakon dolaska dvanaest subvencionisanih letova u Niš.


Očekuje se da će i madjarska niskotarifna avio kompanija u narednom periodu uzvrati otvaranjem novih destinacija iz Niša, jer je ovo prvi put da kompanija Ryanair ima veći broj destinacija iz Niša nego kompanija Wizz Air, od dolaska ovih kompanija 2015.godine

436 views0 comments

Commentaires


bottom of page