top of page

Nišville Jazz Festival ove godine u drugačijem formatu na više lokacija

Nišville Jazz Festival ove godine biće održan od 17. do 20. septembra - i to na više lokacija sa sa ukupno 450 gledalaca. Na festivalu će ove godine biti organizovano ukupno 32 koncerta, 4 pozorišne predstave i prikazano 69 muzičkih filmova


Foto: Maša Miljković

Republički krizni štab nije odobrio održavanje glavnog programa Nišvila za 4.000 posetilaca na platou Niške tvrđave površine 20.000 kvadratnih metara, odnosno pet kvadrata po posetiocu uz primenu svih preporučenih mera zdravstvene zaštite, pa će Nišvil organizovati besplatno sve ostale programe, izuzev glavnog od 17. do 20. septembra na više lokacija sa ukupno 450 gledalaca raspoređenih na po 2,5 metara rastojanja.


Najviše stolica (250) biće postavljeno na Youth stag-u, a po 50 će biti raspoređeno na bini Jazz for kids, Welcome, binama Kristina i Movie.

Prema recima direktora festivala, Ivana Blagojevića namera je bila da poštuju entuzijazam najmlađih umetnika koji su se mesecima radovali nastupu na Nišvilu, kao i da Nišlije osete delić optimizma i atmosfere Nišvila koja im je uskraćena ove godine zbog pandemije.


Na otvaranju 17. septembra biće uručena nagrada za životno delo proslavljenom džez pijanisti kompozotoru i pedagogu Miši Krstiću, a ovegodine iz opravdanih razloga neće biti volontera na Nišvilu - prenosi b92.


Direktor Nišvila napominje da je online Nišvil od 13. do 16. avgusta na Letnjoj pozornici putem direktnog prenosa uživo (live streaminga) pratilo nekoliko desetina hiljada gledalaca koji su mogli videti: 18 koncerata, 4 pozorišne predstave, 35 filmova, strit art performans i izložbe slika i stripa.


23 views0 comments

Comments


bottom of page