top of page

Niški autobus za panoramsko razgledanje grada van funkcije zbog obilaska auto-puteva

Malo više od mesec dana od kako je pušten u saobraćaj, turisticki autobus za panoramsko razgledanje grada prošle subote uzalud su čekali turisti i građani Niša jer je autobus bio na otvaranju auto-puta "Miloš Veliki", odnosno njime su se vozile novinarske ekipe koje su pratila delegaciju Vlade u obilasku deonice od Obrenovca do Ljiga


Foto: Vanja Keser

Iako su turisti i građani proteklih dana čekali turistički autobus kako bi obišli znamenitosti grada, vrlo brzo se ispostavilo da je čekanje bilo uzaludno jer je autobus tog dana je dobijao novo "lice" kako bi u nedelju vozio čelnike vlasti i novinare u obilasku novog auto-puta.


Turistički autobus bio je "povučen" bez ikakvog obaveštenja građana, uprkos tome što su pojedini već rezervisali mesta i čekali na stanici

Kako tvrde mediji, za ove potrebe autobus je dobio i novo lice, pa se na autobusu moglo uočiti natpis "Autoput Miloš Veliki" umesto originalnog natpisa "Citysightseeing Niš", ali smo primetili da je broj registarskih tablica isti kao i onaj koji služi za panoramsko razgledanje grada u Nišu.


Bez obaveštenja o otkazivanju polazaka


Putnici Citysightseeing ruta uzalud čekali panoramski autobus. Foto: Juzne Vesti

Prema svedočenjima Nišlija koje prenose Južne vesti , koji su svoje vožnje gradom unapred zakazivali, bez ikakvog obrazloženja su im termini bili pomerani za naredne dane, da bi naposletku bili i otkazani.


Ogorčeni zbog ovakve situacije, pojedini su tražili odgovore od Turističke organizacije Niša, gde im je, kako kažu, rečeno da je autobus uzeo predsednik Aleksandar Vučić, zbog otvaranja auto-puta.

- Uzeli smo karte, moja drugarica, ja i naša deca. Dva dana pre toga dobijamo poziv da je otkazan i dobijamo novi termin za utorak. Dolazimo i autobusa opet nema. Čitava grupa, a najviše dece. Ne budemo lenji i odemo do TON-a, gde dobijamo informacije da je autobus uzeo predsednik Vučić da se vozi auto-putem "Miloš Veliki" - kaže Nišlijka Svetlana Todorović, prenose Južne vesti.U subotu u 17 sati skupili su se turisti na stanici Citysightseeing busa Niš, među kojima su bili i naši gosti iz inostranstva, a autobusa nema. Na fiksni broj TON-a niko se ne javlja. Ako mislimo da ovako razvijamo turizam nećemo daleko - naveo je jedan Nišlija

Autobus na ceremoniji otvaranja auto-puta. Foto: Screenshot

Uroš Parlić koji je bio direktor TON-a do prošle nedelje, potvrdio je da autobus tokom vikenda nije bio u Nišu. Međutim, nije dao odgovor zbog čega je bio "povučen". Nova direktorka Turističke organizacije Danka Milojković nije ni odgovorila na telefonski poziv novinara.


Na pitanje da li je bilo obrazloženja za povlačenje autobusa, Parlić je odgovorio da ne zna, a ovakav odgovor dobijen je i od samog operatera, odnosno prevoznika BS Tours.
252 views0 comments

Comments


bottom of page