top of page

Niški aerodrom spreman za zimsku sezonu

Aerodrom “ Konstantin Veliki ” priprema se za dolazeću zimsku sezonu, sa najvećim brojem letova do sada na čak 22 destinacija. Neki prevoznici već su najavili povećanje frekvencija i kapacitete u toku praznika


Foto: Aerodrom Nis

Sve četiri kompanije koje trenutno saobraćaju iz Niša - Wizz Air, Ryanair, Swiss i Air Serbia će tokom zimskog reda letenja nastaviti dva nedeljna leta tokom zime, dok je za sada Wizz Air najavlio i dodatne letove za Bazel, za vreme novogodišnjih i božicnih praznika. Madjarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air će tokom praznika od krajem decembra do prve nedelje januara 2020.godine leteti iz Niša utorkom, četvrtkom (dopusnki let) i subotom. Air Serbia će u toku zimskog reda letenja prekinuti letove za Tivat, koji su i najavljeni kao sezonski, dok će letovi za ovu destinaciju biti obnovljeni nakon završetka zimske sezone.


Prema procenama do kraja godine Aerodrom Niš - „Konstantin Veliki“ biće odredište za oko 420.000 putnika, što bi bilo oko 19,5% više nego prethodne godine

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair najavila uvodjenje avio-linije iz Niša do Malte, koja će biti uspostavljena od 8. novembra. Iz kompanije navode da "Ryanair, kao vodeća evropska kompanija, sa zadovoljstvom nastavlja svoje širenje u centralnoj i istočnoj Evropi pokretanjem nove rute iz Niša do Malte dva puta nedeljno, koja počinje u novembru, te da je to deo njihovog proširenog zimskog reda letenja za 2019. godinu, rekao je Dejvid O'Brajan ispred kompanije Ryanair.


Vozilo za odledjivanja aviona i zaštitu od zaledjivanja I Foto: Arhiva

Podsetimo, niški aerodrom je prošle godine dobio vozilo za odledjivanja aviona i zaštitu od zaledjivanja kada avioni prolaze kroz oblake sa povećanom vlažnošću vredno oko 53 miliona dinara, što je od posebnog značaja za bezbedno izvršavanje letova.


89 views0 comments

Comments


bottom of page