Niški aerodrom spreman za zimsku sezonu

Aerodrom “ Konstantin Veliki ” priprema se za dolazeću zimsku sezonu, sa najvećim brojem letova do sada na čak 22 destinacija. Neki prevoznici već su najavili povećanje frekvencija i kapacitete u toku praznika


Foto: Aerodrom Nis

Sve četiri kompanije koje trenutno saobraćaju iz Niša - Wizz Air, Ryanair, Swiss i Air Serbia će tokom zimskog reda letenja nastaviti dva nedeljna leta tokom zime, dok je za sada Wizz Air najavlio i dodatne letove za Bazel, za vreme novogodišnjih i božicnih praznika. Madjarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air će tokom praznika od krajem decembra do prve nedelje januara 2020.godine leteti iz Niša utorkom, četvrtkom (dopusnki let) i subotom. Air Serbia će u toku zimskog reda letenja prekinuti letove za Tivat, koji su i najavljeni kao sezonski, dok će letovi za ovu destinaciju biti obnovljeni nakon završetka zimske sezone.


Prema procenama do kraja godine Aerodrom Niš - „Konstantin Veliki“ biće odredište za oko 420.000 putnika, što bi bilo oko 19,5% više nego prethodne godine

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair najavila uvodjenje avio-linije iz Niša do Malte, koja će biti uspostavljena od 8. novembra. Iz kompanije navode da "Ryanair, kao vodeća evropska kompanija, sa zadovoljstvom nastavlja svoje širenje u centralnoj i istočnoj Evropi pokretanjem nove rute iz Niša do Malte dva puta nedeljno, koja počinje u novembru, te da je to deo njihovog proširenog zimskog reda letenja za 2019. godinu, rekao je Dejvid O'Brajan ispred kompanije Ryanair.


Vozilo za odledjivanja aviona i zaštitu od zaledjivanja I Foto: Arhiva

Podsetimo, niški aerodrom je prošle godine dobio vozilo za odledjivanja aviona i zaštitu od zaledjivanja kada avioni prolaze kroz oblake sa povećanom vlažnošću vredno oko 53 miliona dinara, što je od posebnog značaja za bezbedno izvršavanje letova.


88 views0 comments