top of page

Niški aerodrom godinu dana kasnije

Povodom godišnjice preuzimanja niškog aerodroma "Konstantin Veliki" od strane države uprkos velikim protestima i negodovanjem gradjana, danas se u Media i reform centru u Nišu u 19 časova održava razgovor na temu "Niški aerodrom, godinu dana kasnije".


Foto: Aerodrom Niš

Kako se navodi na tribini koja počinje u 19 časova govoriće Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju i Inicijative "Ne damo niški aerodrom“, Vladimir Simović iz Centra za politike emancipacije i Rastislav Dinić ispred Udruženog pokreta slobodnih stanara.

Organizatori navode da ce na tribini pokušati da daju odgovor na sva pitanja koja su dovela do ovako neubičajenog poteza, zašto je gradska vlast ignorisala masovno nezadovoljstvo gradjana Niša, kakve veze sa poklanjanjem niškog aerodroma ima koncesija beogrdaskog aerdroma "Nikola Tesla" i zašto država koja se predstavlja kao spasilac niškog aerodroma, zapravo radi na štetu javnog interesa i u korist privatnog interesa investitora.


Protesti u Nišu nakon odluke o poklanjanu niškog aerodroma

Organizatori takodje ističu da je aerodrom "poklonjen" državi uz parolu "Ne damo niški aerodrom – da propadne", ali da svi indikatori pokazuju da se dešava upravo ono što su gradske vlasti navodno želele da spreče – aerodrom "Konstantin Veliki" posluju sve slabije, linije se ukidaju, broj putnika se smanjuje, a po prvi put u poslednje četiri godine, ovaj aerodrom beleži i gubitke u poslovanju.
Media i reform centar nalazi se u Obrenovićevoj ulici broj 38, a razgovor organizuju Udruženi pokret slobodnih stanara i Centar za politike emancipacije.

88 views0 comments

Comments


bottom of page