top of page

Nakon aerodroma u Nišu i Kraljevu i užički aerodrom postaje vlasništvo države

Užička skupština, u kojoj većinu ima SNS sa svojim koalicionim partnerima, odlučila je na na nadavno održajnoj sednici da pokrene postupak kojim će JP Aerodrom Ponikve, kod Užica, postati vlasništvo države. - prenosi list Danas.Zgrada terminala užičkog aerodroma

„Ta odluka predstavlja početak procesa koji Grad Užice koordinisano, sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, partnerski sprovodi sa ciljem daljeg razvoja aerodroma i njegovog stavljanja u funkciju razvoja turizma i privrede Zlatiborskog okruga“, saopštila je gradska uprava.


Na ovaj potez vlasti u Užicu odlučili su se kako kažu nakon pozitivnih primera transformacija aerodroma u Nišu i u Kraljevu.

 

Šta znamo o aerodromu Kraljevo?

Ako je suditi po novinskim napisima od 2012. godine, pa sve do danas, na ovom aerdromu stizala su samo obećanja. Njegovo otvaranje najavljivano je na desetine puta, iako je čitav projekat zaustavljen još 2012. godine nakon izgradnje putničkog terminala.

Od tada ni jedan državni zvaničnik nije prošao kroz Kraljevo, a da nije izjavio kako aerodrom „evo samo što nije“. Aerodrom, međutim, i dan danas koristi isključivo vojska, dok terminal površine 3.000 kvadrata “zjapi“ prazan.


I ovaj aerodrom zvanično je predat na upotrebu državi krajem februara meseca ove godine. Ako je verovati nadležnima, prvi avioni tipa Boeing 737 mogu poleteti već na Vidovdan 28. juna ove godine.

 

„U skladu sa definisanom strategijom razvoja avio-saobraćaja na nivou države“, dodaje se u saopštenju„Aerodrom Ponikve će, uz podršku Vlade Republike Srbije, a u skladu sa planiranom dinamikom realizacije investicija u narednom periodu, obezbediti preduslove za uspostavljanje avio-saobraćaja za sve vrste vazduhoplova“.


„Pozitivni primeri transformacija aerodroma u Nišu, a od skoro i u Kraljevu, kako kazu predstavljaju potvrdu spremnosti Vlade da u svim delovima naše zemlje stvori uslove za razvoj avio-saobraćaja. Nakon izgradnje ključnih putnih koridora kroz našu regiju, stavljanje aerodroma u punu funkciju učinilo bi ovu regiju potpuno saobraćajno povezanom i zaokruženom celinom“, zaključuje se u saopštenju“.Šta vi mislite o tome?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

177 views0 comments

Comments


bottom of page