top of page

NAJNOVIJA VEST: Austrija od četvrtka zabranjuje sletanja aviona iz Srbije

Od četvrtka avioni iz Srbije više neće moći da sletate na aerodromima u Austriju, a ovakva odluka primoraće kompanije Wizz Air i Air Serbia da prekinu trenutne konekcije iz Niša za Beč i Salcburg


Foto: Aerodrom Beč Švehat

Austrija se na ovaj korak odlučila zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji i ostalim zemljama Zapadnog Balkana koje su pogodjene ovom zabranom, a sa ciljem da spreči dalje širenje virusa Covid-19 -prenosi austrijski Die Presse.


Pored Srbije na listi "rizičnih područja SARS-CoV-2" našle su se i Bosna i Hercegovina, Albanija, Bugarska, Rumunija, Republike Moldavija i Egipat. Do sada avionima iz osam zemalja i regiona Italije nije bilo dozvoljeno da slete u Austriju, prema novoj uredbi ministra zdravlja Rudolfa Ansčobera, na listi se sada nalazi ukupno 18 zemalja, medju kojima je nažalost i Srbija.


Masovno širenje zabrane od četvrtka primeniće se na zemalje Zapadnog Balkana - Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju, Bugarsku, Rumuniju, Republiku Moldaviju, ako i Egipat.

Za sada se ništa neće promeniti za zemlje koje su već bile pogodjene zabranom sletanja, a to su letovi iz Belorusije, Kine, Velike Britanije, Irana, Portugala, Rusije, Švedske i Ukrajine u Austriju i dalje su zabranjeni-navodi Die Presse.


Sletanje iz svih navedenih zemalja i dalje je moguće u nekim izuzenim slucajevima sto uključuje letove u interesu Austrija, ali i sletanje aviona koji dovoze teret, bolesne ljude, austrijance koji će biti vraćeni u zemlju ili medicinsko osoblje.234 views0 comments

Comentários


bottom of page