top of page

Na niškom aerodromu izvršena je smena kontingenta Vojske Srbije angažovanog u Libanu

Na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" pre nekoliko dana izvršena je smena kontingenta Vojske Srbije angažovanog u okviru multinacionalne oprecije UNIFIL u Libanu


Foto: Aerodrom Niš

Avion italijanske aviokompanije Air Italy, tipa Boeing 737-800, reg: EI-FDS sleteo je u nišku vazdušnu luku iz Rima, dok je obavio let na relaciji Niš-Bejrut-Niš, kako bi prevezao kontigent vojnika Vojske Srbije koji su angažovan u Libanu u okviru multinacionalne operacije.


Pripadnici Vojske Srbije učestvuju u ovoj mirovnoj misiji 21. decembra. 2010. godine, a trenutno je, u okviru jedne rotacije, u misiji angažovano 177 pripadnika Vojske Srbije.  Najvažniji zadatak srpskih mirovnjaka u Libanu je čuvanje mira duž "plave linije", a baze u kojima su smešteni nalaze se u sektorima Istok i Zapad.


Pripadnici Vojske Srbije taj zadatak rade profesionalno i odgovorno, čemu svedoče pohvale i veoma pozitivni utisci komandanata španskog i italijanskog kontingenta, u čijem sastavu su "plave beretke" VS.


Foto: Aerodrom Niš

Podsetimo, privremene snage Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) uspostavljene su Rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija od 19. marta 1978. godine.

47 views0 comments
bottom of page