top of page

Kriza ili loše poslovanje? Država spremna da poveća udeo vlasništva u Air Serbiji

Država će pomoći kompaniji Air Serbia u ovim kriznim vremenima ako to bude bilo potrebno i dokapitalizovati je - saopštili su zvaničnici


Foto: Aerodrom Niš

Avio-kompanija Air Serbia biće restrukturirana, a da bi opstala, razmatraće se i njena dokapitalizacija, najavili su zvaničnici. Prema njihovim rečima kompanija će morati da bude restrukturirana, jer se nalazi pod direktnom kontrolom Evropske komisije za državnu pomoć.


Etihad Airways je na neodređeno vreme u medjuvremenu prekinuo letove između Abu Dabija i Beograda i čini se je partnerstvo sa Air Serbiom u 2021. godine na tankom ledu - prenose mediji.

Iz državnog vrha navode da država ne može da uradi ništa što ne rade velike evropske zemlje, a da hoće da sačuva nacionalnu avio-kompaniju jer je prema njihovim recima najbolja od svih u regionu.


Medjutim, da li je dug poslrdica


Medjutim, Fiskalni savet naveo nedavno je da bi kompanija imala problema u 2020. čak i da nije bilo pandemije jer bi joj nedostajalo oko 60 miliona evra gotovine - o čemu smo ranije pisali.


Vlada Srbije obećala je pomoći ovom preduzeću, još uvek nepoznatom iznosu jer planirani troškovi nisu javno prikazani.


Ono što je izvesno jeste da procenjeni manjak nacionalnog avio-prevoznika nije samo posledica udara aktuelne krize već i lošeg poslovanja u pretkriznom periodu.24 views0 comments

Comments


bottom of page