top of page

Kako će se promeniti putovanje avionom nakon pandemije virusa Covid-19

Iako je niški aerodrom “Konstantin Veliki” zatvoren za komercijalni avio-saobraćaj još 18.marta, a njegovo ponovno otvaranje se za sada samo nagadja. Medjutim, način putovanja nakon otvaranja aerodroma nakon pandemije biće u velikoj meri drugačiji od onoga koji poznajemo


Foto: flynaissus

Kada sledeći put budete putovali avionom, to će verovatno biti sasvim drugačije iskustvo, sa znatno skupljim kartama, sporijim ukrcavanjem i sa obavezom nošenja maski.


Naime, usled pandemije koronavirusa, avio-kompanije širom sveta spremile su dodatni paket mera opreza budućeg putovanja avionom, što će se gotovo sigurno primanjivati i na aerodromima u Republici Srbiji pa i aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu.


Maske bi u budućnosti mogle da budu obavezne i za članove posade i za putnike navode strucnjaci

Stručnjaci navode da će veliki broj avio-kompanija bankrotirati usled velikih gubitaka tokom pandemije, što automatski znači i manjak konkurencije odnosno poksuplje avio karata na svim destinacijama uključujući one iz Niša.


Avioni bi mogli da budu primorani da lete sa polunapunjenim kabinama kako bi ispoštovali zakon o društvenoj distanci. Ukoliko se to dogodi avio-kompanije prodavace samo polovinu karata što bi moglo dovesti do udvostručenja cena karata.Foto: Prazni terminal aerodroma u

Geteborgu I Foto: flynaissusČak i ukrcavanje može da traje duže jer će zbog socijalne distance srednja sedišta biti prazna, a putnici će se smeštati na prednjim i zadnjim sedištima kako bi se smanjila mogućnost infekcije.


Madjarska avio-kompanija Wizz Air koja leti iz Niša takodje razmatra „sve vrste mera“ kada ljudi ponovo počnu da lete, što bi moglo da uključi i zaštitnu opremu za putike.
239 views0 comments

Comments


bottom of page