Hapšenje na aerodromu u Nišu: Devojčicu (14) sa lažnim pasošem pokušali da prokrijumčare u Nemačku

Uhapšen je jedan muškarac iz Prištine, jedan iz Kragujevca i jedna nemačka državljanka koji su na letu iz Niša za Dortmund hteli da prkrijumčare devojčicu od 14 godina.


Aerodrom Konstantin Veliki, Foto: Marko Stojković

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila je Faik Osmanija (42) iz Prištine, Ferijana Ramu (34) iz Kragujevca i Marija Braun (18) iz Nemačke zbog trgovine ljudima, saopštila je Policijska uprava Niš.

Kako se navodi mediji, oni su 31. maja u nameri da pribave korist uspostavljanjem ropskog ili sličnog odnosa pokušali da omoguće prelazak granice na aerodromu u Nišu maloletnici staroj 14 godina koja je u Nemačkoj trebalo da stupi u ugovoreni brak – navodi policija, prenosi Telegraf.

Trgovci ljudima su devojčicinim roditeljima dali određenu sumu novca, što je običaj u zajednici kojoj pripada, te navodnu nevestu poveli za Nemačku.


Wizz Air, Foto: S. Balint

Kod nje je pronađen nekakav pasoš, u toku je veštačenje koje treba da pokaže da li je falsifikovan.

Osnovano se sumnja da je brak trebalo da bude fiktivan kako bi detetu bilo obezbeđeno prebivalište u Nemačkoj, nakon čega bi ona morala da radi za ljude koji su je kupili – kažu piše Telegraf.Prema informacijima, informacijama koje prenose domaći mediji u pitanju su Faik Osmani (42) iz Prištine, Ferijan Rama (34) iz Kragujevca i Marija Braun (18) iz Nemačke, a devojčicu su planirali da ukrcaju na let za Dortmund.


Svim osumnjičenima za trgovinu ljudima određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.366 views0 comments