top of page

Hapšenje na aerodromu u Nišu: Devojčicu (14) sa lažnim pasošem pokušali da prokrijumčare u Nemačku

Uhapšen je jedan muškarac iz Prištine, jedan iz Kragujevca i jedna nemačka državljanka koji su na letu iz Niša za Dortmund hteli da prkrijumčare devojčicu od 14 godina.


Aerodrom Konstantin Veliki, Foto: Marko Stojković

Niška policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila je Faik Osmanija (42) iz Prištine, Ferijana Ramu (34) iz Kragujevca i Marija Braun (18) iz Nemačke zbog trgovine ljudima, saopštila je Policijska uprava Niš.

Kako se navodi mediji, oni su 31. maja u nameri da pribave korist uspostavljanjem ropskog ili sličnog odnosa pokušali da omoguće prelazak granice na aerodromu u Nišu maloletnici staroj 14 godina koja je u Nemačkoj trebalo da stupi u ugovoreni brak – navodi policija, prenosi Telegraf.

Trgovci ljudima su devojčicinim roditeljima dali određenu sumu novca, što je običaj u zajednici kojoj pripada, te navodnu nevestu poveli za Nemačku.


Wizz Air, Foto: S. Balint

Kod nje je pronađen nekakav pasoš, u toku je veštačenje koje treba da pokaže da li je falsifikovan.

Osnovano se sumnja da je brak trebalo da bude fiktivan kako bi detetu bilo obezbeđeno prebivalište u Nemačkoj, nakon čega bi ona morala da radi za ljude koji su je kupili – kažu piše Telegraf.Prema informacijima, informacijama koje prenose domaći mediji u pitanju su Faik Osmani (42) iz Prištine, Ferijan Rama (34) iz Kragujevca i Marija Braun (18) iz Nemačke, a devojčicu su planirali da ukrcaju na let za Dortmund.


Svim osumnjičenima za trgovinu ljudima određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.370 views0 comments

Comments


bottom of page