top of page

Eurowings proširuje svoje prisustvo u regionu

Već duže vreme ova nemačka niskotarifna avio kompanija, najavljivala je letove za Podgoricu, Skoplje, Ljubljanu, Brač, Niš, kao i bazu u Rijeci, međutim, oni se do sada nisu realizovali.


Foto: Eurowings

Niskotarifna aviokompanija Eurowings se priprema za svoju prvu veliku ekspanziju na prostorima bivše Jugoslavije. Avio kompanija koja posluje u okviru Lufthansa Grupe nedavno je uvela letove izmedju Berlina i Sarajeva i proširila svoje kapacitete na sezonskim linijama od Mostaru do Dizeldorfa i Štutgarta. Letovi se sada obavljaju avionom Airbus A319, umesto avionima Bombardier Dash 8, koji su korišćeni na ovoj ruti u proteklom periodu.


Ova avio kompanija baziraće 18. juna i jedan avion Airbus A319 u Prištini, te početi letove do Bazela i Ženeve. Kako navodi porftal exyuaviation kompanija ce uskoro ući i na makedonsko tržište gde će povećati kapacitete na postojećim rutama. Ova kompanija planirala je početak avio operacija iz Skoplja 2017, ali se planovi nikada nisu realizovali.


“Sa više od četrdeset miliona prevezenih putnika prošle godine, Eurowngs je postao treća avio kompanijama sa direktnim konekcijama u Evropi. Mi ojačavamo taj status širenjem naše mreže u pravcu istočne Evrope ", saopštili su iz te kompanije.


Podsetimo, kompanija Eurowings već nekoliko godina najavljivljuje je letove za Podgoricu, Skoplje, Ljubljanu, Brač, Niš, kao i bazu u Rijeci, medjutim, ovi planove do danas nije realizovala.


Tretnutne operativne baze kompanije Eurowings nalaze se u Berlinu, Kelnu, Dizeldorfu, Hamburgu, Minhenu, Hanoveru, Nirnbergu, Majorci , Salcburgu, Štutgartu i Beču.

Imajući u vidu operativne baze ove avio kompanije i najavljenih letova nacionalne avio kompanije Air Serbia iz Niša velikim brojem linija do destinacija u Nemačkoj i Austriji gde ova kompanija posluje, (Fridrihshafen, Baden-Baden, Hamburg, Nirbnerg i Frankfurt -Hahn, Nirberg, Salcburg) kao i postojecih linija kompanija Ryanair do Berlina, kao i Wizz Air do Dortmunda, Memingena i Beča za sada je pitanje da li će se ova kompanija usuditi da se takmiči sa subvencionim letovima domaćeg avio prevoznika, kao i sa najvećim low cost kompanijama u Evropi i postoji li uopšte realna potreba tržišta za dodatnim letovima.
112 views0 comments

Comments


bottom of page