top of page

Egiptski ambasador ponovo najavio avio-liniju Niš - Hurgada

Let Niš - Hurgada ponovo je tema gradske vlasti i to samo nekoliko meseci, nakon što je, bez jasnih razloga, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo odbio zahtev egipatske avio-kompanije za ovu destinaciju. Ambasador Egipta Amr Alguveilija rekao je da su ponovo spremili dokumentaciju i da se nadaju da će ovog puta zaživeti linija koja bi trebalo da spoji Niš i Egipat.


Foto: Marian C.

Niška Gradska kuća danas je primila predstavnike ambasada Palestine, Alžira, Egipta, Kuvajta, Iraka, Tunisa, Maroka i Libije. Teme razgovora, kako je rekao gradonačelnik Niša Darko Bulatović, variraju - od privredne saradnje, obrazovanja do predloga za uvođenje novih linija sa niškog aerodroma ka Aziji i Africi.


Dok Bulatović nije precizirao koje su eventualne destinacije o kojima će se pregovarati, egipatski ambasador uverava da je dokumentacija spremna za liniju Niš - Hurgada. Ista ona linija koju je Direktorat za civilni vazdušni saobraćaj odbio, a o čijim razlozima do danas ne odgovaraju.


NJ.E. Amr Aljowaily, ambasador Egipta - Foto:BelGuest


-Nadamo se da ćemo ove godine dobiti dozvolu za let Niš - Hurgada. Razgovarali smo juče sa direktorom preduzeća Aerodromi Srbije i sa gradonačelnikom Niša, tako da ćemo da apliciramo još jednom. Ta linija bi pružila neverovatne mogućnosti i ne samo da turisti lete iz Niša u Egipat, već i da ljudi iz Egipta lete u Srbiju i to u Niš - kaže ambasador Alguveilija.


Podsetimo, prema nepotvrđenim informacijama, Direktorat za civilni vazdušni saobraćaj je odbilo zahtev komapnije FlyEgypt, po savetu samog Ministarstva saobraćaja.


Autor: Južne vesti

188 views0 comments

Comments


bottom of page