top of page

Dodatna kontrola putnika na niškom aerodromu zbog koronavirusa

Neuobičajeno stanje koje vidite kada sletetite na aerodrom “Konstantin Veliki“ i osoblje aerodroma, sa zaštitnim maskama na licima koje dolazi u neposredan kontakt sa dolazećim putnicima mera je predostrožnosti usled sve većeg broja obolelih od koronavirusa u Evropi, ali i pojave prvih slučajeva epidemije u Srbiji


Foto: D.K./Telegraf.rs

Putnici koji ovih dana slete na aerodrom “Konstantin Veliki“ dodatno su podvrgnuti kontrolama usled pojave nogov koronavirusa na mnogim destinacijama sa kojih avio kompanije lete iz Niša.


Usled pojave prvog slučaja koronavirusa u nasoj zemlji, kontrole su dodatno pooestrene, a na niškom aerodromu danonoćno dežura šest sanitarnih inspektora, a svaki putnik prolazi rigoroznu kontrolu pre nego što mu se dozvoli da napusti zgradu.


Da je stanje ipak neuobičajeno, vidi se samo po zaštitnim maskama na licima osoblja koje dolazi u neposredan kontakt sa dolazećim putnicima. Sa druge strane, retki su oni koji ulaze ili izlaze iz aviona koji nose vidljivu zaštitu.


Putnici na niškom aerodromu tvrde da ne strahuju od epidemije, iako je na mnogim destinacima na kojima ima letova sa iz Niša potvrđeno oboljevanje

- Svaki let je pokriven dežurstvom sanitarnog inspektora, svaki putnik je prošao pored termovizijske kamere koja se nalazi na ulazu u zgradu. Putnici prolaze jedan po jedan, svakome od njih se meri temperatura. Ako bi bila viša od 37 stepeni, na monitoru bi se pojavio crveni okvir koji bi blinkao na osnovu čega bismo ustanovili koji putnik ima povišenu temperaturu. Njega bismo izdvojili, još jednom bi mu proverili temperaturu termometrom, obavili sa njim razgovor po propisanoj proceduri nakon čega bi sledilo njegovo zbrinjavanje. Međutim, ta procedura do sada nije primenjivana jer su svi putnici bili zdravi - objašnjava Slađana Veličković, granični sanitarni inspektor, prenosi Telegraf.


Kaže da su putnici koji stižu sa zaraženih područja već prošli kontrolu na aerodromu sa kojeg su poleteli, što im olakšava posao.


Podsetimo, Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair otkazala je nekoliko polazaka iz Niš za Milano-Bergamo u subotu 21. i 28. marta i 4. aprila zbog situacije sa koronavirusom na severu ove zemlje, o čemu smo ranije pisali.Izvor: Telegraf/Flynaissus

104 views0 comments

Comments


bottom of page