top of page

Dobijena građevinska dozvola za novi kontrolni toranj u Nišu

Iako je gradnja novog kontrolnog toranja dogovorena je pre tačno 7 godina izmedju tadšnjih rukovodstava Grada Niša i aerodroma „Konstantin Veliki“, kao i Aerodromskom kontrolom letenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograda do početka radova nije došlo do danas.


Perspektivni prikaz - Objekat sužbenog prolaza sa ORZ i Kontrolni toranj u pozadini

Završetkom novog kontrolnog tornja na beogradskom aerodromu, stekli su se uslovi za početak gradnje kontrolnog tornja u Nišu- rekao je Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе prilikom njegovog izlaganja na sednici Vlade Srbije, ali...


Gradi kralje Skadar na Bojani, Kralje gradi, vila obaljuje, – Ne da vila temelj podignuti, A kamoli sagraditi grada!

*Odlomak iz pesma pretkosovskog ciklusa srpske epske narodne poezije.Kontrolni toranj u Nišu dobio je u međuvremenu epitet niškog "Skadra na Bojani", zbog brojnih ponovljenih najava o njegovoj izgradnji u proteklih sedam godina. Podsetimo, sadašnji direktor preduzeća "Aerodromi Srbije", a tadašnji gradski odbornik Mihajlo Zdravković najavio je jula 2016. početak radova na izgradnji tornja i njegov završetak za najkasnije dve godine.


Pored dobijanja dozvole za kontrolni tornja dobijena je i građevinska dozvola za rekonstrukciju piste aerodroma u Nišu koja je, kako je navedeno, odavno zrela za rekonstrukciju.


Za sada nije precizirano kada će se početi sa rekonstrukcija piste niti koliko će trajati radovi, jer budući da niški aerodrom ima samo jednu pistu, to bi značilo privremeno obustavu avio saobraćaja.Suočeni s izuzetno sporim napretkom u realizaciji projekta izgradnje tornja, jasno je da će nam za najavljenu rekonstrukciju poletno-sletne staze biti potrebno znatno više strpljenja.

Comments


bottom of page