top of page

Cenovni rat: Ryanair smanjuje cene avio karata kako bi privukao što veći broj putnika

Putnici kompanije Ryanair ove godine moćiće da lete po znatno nižim cenama nego inače, a time kompanija želi da ohrabri ljude da opet putuju - navodi se u saopštenju


Foto: Ryanair

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair najavila je da ce ove godine prepoloviti cene karata kako bi ohrabrila ljude da opet putuju, ali i kako bi namamila putnike od svojih rivala.


Oko 1.000 Ryanairovih aviona očekuje se dnevno počev od 1. jula, što je tek 40% uobičajenih kapaciteta. Letovi sa aerodroma “Konstantin Veliki” očekuju se nezvanično početkom avgusta.

Direktor ove kompanije izjavio je u nedjelju za Mail da je spreman da posluje sa gubitkom tokom naredne godine kako bi vratio rezervacije izgubljene tokom pandemije.


On je takvim potezom objavio “cenovni rat”, ostalim avio kompanijama, zbog kojih ova kompanija već nekoliko meseci negoduje jer dobijaju velike državne pomoći. Direktor Ryanair-a takodje je najavio i pregvorore sa aerodromima i proizvođačem aviona Boeing kako bi se osigurala velika ušteda na naknadama za sletanje i narudžbunama za nove avione.

175 views0 comments

Komen


bottom of page