top of page

Beč - najpoželjniji aerodrom za niskotarifne avio-kompanije u 2020.godini

Na aerodromu u Beču već dve godine vodi se prava bitka između niskotarifnih i “legacy” avio-kompanija koje žele da preuzmu kontrolu nad što većim brojem putnika


Aerodrom Beč-Švehat I Foto: Ingo Lang

Niskotarifne avio-kompanije Vueling, easyJet, ali pre svega Level, Lauda i Eurowings beleže na ovom aerodromu brutalan rast koji delom objašnjava gubitke koje trpi grupacija Lufthansa.


Jedna od novih kompanija na ovom aerodromu Wizz Air, najavila je za 2020. godinu dodatne letove za Algero u Sardiniji, Krfu, Faru, Podgorici i rumusnkom gradu Sučava, kao i povećanje kapaciteta na letovima za Milano, Rim, Malagu i Porto, po veoma povoljnin cenama koje počinju već od 20 evra.


Wizz Air počeo je da leti iz Beča, juna 2018. godine, a otvaranjem baze u ovom gradu uveo je i letove do Niša.

Uključujući najavljene letove madjarska niskotarifna avio-kompanija će sada iz Beča leteti na ukupno 49 destinacija u 27 zemalja, što je apsolutno neobično za samo godinu i po dana. Od 2018. do 2019. Wizz Air povećao je broj putnika za neverovatnih 370 odsto.Šta ovim dobijaju putnici iz Niša?


Uvodjenjem dodatnih letova kompanije Wizz Air, ali i ostalih ¨low cost¨kompanija iz Beča, putnicima iz Niša pruža se mogućnost konekcionih letova koje mogu realizovati u sopstevenoj režiji budući da ove kompanije ne nude takve usluge. Druga veoma pozitivna strana je svakako geografski položaj ovog aerodroma jer je relativno blizu, a veliki broja letova koje sam aerodrom nudi kao i jako pristupačne cene koje je ova bitka velikih niskotarifnih avio kompanija donela.
80 views0 comments

Comments


bottom of page