top of page

Avio kompanije lete redovno na svim linijama iz Niša

Kompanije Wizz Air, Ryanair i Air Serbia koji saobraćaju sa aerodroma Konstantin Veliki, za sada neće menjati red letenja zbog situacije sa koronavirusom. Jošuvek ne postoji zabrana letenja ka nijednoj evropskoj zemljiFoto: Aerodrom Niš

Sve avio-kompanije koje saobraćaju iz Niša kažu da pomno prate dešavanja u vezi sa koronavirusom i proaktivno preduzimaju mere predostrožnosti u skladu sa smernicama Svetske zdravstvene organizacije.


“U našim vazduhoplovima timovi za održavanje poštuju sve procedure održavanja koje su propisali proizvođači aviona  i nadležne zdravstvene službe. Takođe, naše osoblje na svim letovima ima jasne smernice za postupanje u slučaju sumnje da su se kod nekog putnika pojavili simptomi bolesti”, navode u kompaniji Wizz Air, prenosi CDM.


Svi letovi prema Italiji sa niškog aerodroma za Milano-Bergamo, Bolonju i Rim za sada odvijaju nesmetano

Iz kompanije Ryanair tadkoje tvrde da se trenutno svi letovi odvijaju normalno. Poručuju da će pratiti sva izdata uputstva za javno zdravlje kada je reč o koronavirusu.


I letovi avio-kompanije Air Serbia za sada se obavljaju normalno na svim destinacijama iz Niša, uključujući letove za Bolonju i Rim.


Podsetimo, opsežne mere bezbednosti preduzimaju se širom planete zbog pojave koronavirusa. U Evropi je najteža situacija u Italiji gde je do sada preminulo 11 osoba.


Na aerodromimu "Konstantin Veliki" u Nišu već su uvedene medicinske mere, instalirane su termovizijske kamere iz preventivnih razloga, a pooštrena je kontrola i na svim graničnim prelazima, dok se zdravstveni nadzor radi nad putnicima koji su boravili na području u kome je prijavljeno prisustvo virusa ili imaju sumnjive simptome.88 views0 comments

Comments


bottom of page