top of page

Airbnb - kompanija koja je za samo šest nedelja izgubila posao koji je gradila skoro 12 godina

Pandemija koronavirusa najviše je pogodio sektor turizma, a veliki broj avio kompanija, hotela,aerodroma i ostalih kompanija koji posluju u okviru ove privredne grane našli su se u velikom problemu. O tome najbolje svedoči i kompanija Airbnb


Foto: Airbnb

Turizam kakvog ga poznajemo je gotov. Ne želim da kažem da nema više putovanja, nego da je model putovanja koji poznajemo umro i da se neće vratiti. Trebalo nam je 12 godina da izgradimo Airbnb, a izgubili smo skoro sve u četiri do šest nedelja”, rekao je izvršni direktor Airbnb-a Brajan Česki - prenosi portal Bizlife.


Od marta kada su skoro sva putovanja otkazana, više od 2,5 milijarde ljudi širom sveta je zatvoreno u kućama pa ne iznenađuje to da sve što smo gradili 12 godina izgubili u roku od četiri do šest nedelja, kaže direktor Airbnb-a.

Ovakvim padom potražnje pogodjeni su i svi oni koji nude usluge kompanije Airbnb u Nišu, a koja je poslednjih nekoliko godina drastično porasla zbog povećanja broja stranih turista i punitka iz ostalih krajeva Srbije koji koriste aerodrom Konstin Veliki.


Airbnb je dramatično smanjio troškove – milijardu dolara što se marketinga tiče, morali su da otpuste i određeni broj radnika. Povećali su i procenat dužeg boravka – gotovo petina rezervacija namenjena je za boravak duži od 30 dana. Takođe, kako kaže Česki, na njihovoj platformi nisu izgubili nijednog domaćina, čak imaju više domaćina i domova nego pre početka pandemije.

170 views0 comments

Comments


bottom of page