top of page

Air Serbia obustavila medjunarodni putnički saobraćaj - od danas zatvoren i beogradski aerodrom

Nacionalana avio-kompanija Air Serbia obustavila je danas sve letove usled zatvaranja aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, prouzrokovane globalnom situacijom sa pandemijom koronavirusa Covid-19


Foto: Ilustracija

U saopštenju ove kompanije izmedju ostalog se navodi da je usled situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa, kao i privremenog obustavljanja međunarodnog putničkog saobraćaja, Air Serbia će od danas (četvrtak, 19. mart 2020. godine), privremeno obustaviti prevoz putnika.


U međuvremenu, svi resursi srpske nacionalne avio-kompanije stavljaju se na raspolaganje nadležnim državnim organima, kako bi bile obavljene sve aktivnosti u interesu Republike Srbije.



Zatvoreni svi aerodromi u Srbiji


Beogradski aerodrom danas, Foto: Tanjug

Pored niškog i kraljevačkog i beogradski aerodrom Nikola Tesla od danas je zatvoren za sve komercijalne letove, navodi se u saopštenju vlade, u nastojanju da zaustavi eksploziju koronavirusa Covid-19.


U saopštenju srpskog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navodi se da je na osnovu odluke vlade, aerodrom Nikola Tesla Beograd privremeno zatvoren za komercijalni saobraćaj. Humanitarni i teretni letovi radiće normalno, a vazdušni prostor Srbije i dalje će ostati otvoren za prelete.


#ostanitekodkuće


53 views0 comments
bottom of page