top of page

Air Serbia nabavila još jedan avion Airbus A319

Avio kompanija Air Serbia, zaključila je dugoročni najam aviona Airbus A319, kako bi podržala rastuću destinacijsku mrežu aviokompanije koja će u naredna dva meseca dodati 21 novu liniju, od toga 9 iz Beograda i 12 iz Niša. Avio je nedavno ofarban u bojama ove kompanije i trenutno se nalazi na aerdoromu Šenon u Irskoj. Jošuvek nije precizirano da li će baš ovaj avion biti stacionirati u Nišu.


Foto: Airbus A319

Kako saznajemo, avion je star oko 16 godina, a ranije je leteo za avio kompanije Royal Brunei Airlines i Cobalt Air, pre nego što je poslednjih pet meseci stacioniran na aerodromu u Irskoj. Ovo je deveti po redu avion A319 u floti Air Serbije, koji za cilj ima da podrži rastuću destinacijsku mrežu aviokompanije koja će u naredna dva meseca dodati ukupno 21 liniju iz Beograda i Niša. Avio je dobio registarske oznake YU-APK, a uskoro će biti isporučen kompaniji. Kao što je ranije saopšteno, srpski avio prevoznik će u periodu između juna i oktobra takođe iznajmiti avion Bombardier CRJ900 avion estonske kompanija Nordica. - prenosi exyuaviation.


Avio kompanija Air Serbia uvešće ove godine ukupno 21 novu liniju, od kojih 12 linija iz Niša treba da krenu sredinom jula.

Podsetimo, u januaru ove godine, Air Serbia je otkazala narudžbinu za 10 aviona Airbus A320neo, koje je u njeno ime poručila kompanije Etihad Airways, a njihva isporuka bila je planirana za kraj prošle godine. Kako se navodi, novi rok za zamenu flote Airbus aviona je 2025. godine.196 views0 comments

Comments


bottom of page