• Fly Naissus

Air Serbia nabavila još jedan avion Airbus A319

Avio kompanija Air Serbia, zaključila je dugoročni najam aviona Airbus A319, kako bi podržala rastuću destinacijsku mrežu aviokompanije koja će u naredna dva meseca dodati 21 novu liniju, od toga 9 iz Beograda i 12 iz Niša. Avio je nedavno ofarban u bojama ove kompanije i trenutno se nalazi na aerdoromu Šenon u Irskoj. Jošuvek nije precizirano da li će baš ovaj avion biti stacionirati u Nišu.


Foto: Airbus A319

Kako saznajemo, avion je star oko 16 godina, a ranije je leteo za avio kompanije Royal Brunei Airlines i Cobalt Air, pre nego što je poslednjih pet meseci stacioniran na aerodromu u Irskoj. Ovo je deveti po redu avion A319 u floti Air Serbije, koji za cilj ima da podrži rastuću destinacijsku mrežu aviokompanije koja će u naredna dva meseca dodati ukupno 21 liniju iz Beograda i Niša. Avio je dobio registarske oznake YU-APK, a uskoro će biti isporučen kompaniji. Kao što je ranije saopšteno, srpski avio prevoznik će u periodu između juna i oktobra takođe iznajmiti avion Bombardier CRJ900 avion estonske kompanija Nordica. - prenosi exyuaviation.


Avio kompanija Air Serbia uvešće ove godine ukupno 21 novu liniju, od kojih 12 linija iz Niša treba da krenu sredinom jula.

Podsetimo, u januaru ove godine, Air Serbia je otkazala narudžbinu za 10 aviona Airbus A320neo, koje je u njeno ime poručila kompanije Etihad Airways, a njihva isporuka bila je planirana za kraj prošle godine. Kako se navodi, novi rok za zamenu flote Airbus aviona je 2025. godine.137 views0 comments