top of page

Air Serbia iznajmljuje avione A319s bivše kompanije Adria Airways

Kompanija Air Serbia iznajmila je dva aviona tipa Airbus A319s bivše slovenačke kompanija Adria Airways, registarskih oznaka S5-AAP i S5-AAR. Avioni su kako saznajemo prošle nedelje prevezeni u Tuluzu, gde će biti ofarbani u bojama Air Serbije, a njihova isporuka očekuje se do 20.marta


Foto: Ilustracija

Srpska nacionalna avio-kompanija Air Serbia iznajmila je dva aviona tipa Airbus A319s nekadašnje kompanija Adria Airways, registarskih oznaka S5-AAP i S5-AAR, a avioni se već nalaze u u Tuluzu u Francuskoj, gde će biti ofarbani u bojama Air Serbije, a njihova isporuka očekuje se do 20.marta


Avioni su proizvedeni 2010. godine i u vlasništvu su lizing kompanije Carlyle Aviation Partners. Jedan od njih predviđen je za zamenu postojećeg člana flote istog tipa koji će biti vraćen najmodavcu, piše portal Ex Yu Aviation.


Foto: D. Milinović

______________________


Kao što je ranije objavljeno, očekuje se da će srpski prevoznik zakupiti i dva ATR72 i zaključiti wet-lease ugovor za Bombardier CRJ900 tokom letnjih meseci.


Air Serbia trenutno raspolaze flotom od 21 aviona. Pored A319, koristi i dva A320, jedan A330-200, šest ATR72 i tri Boeingova 737-300.
114 views0 comments

Comentarios


bottom of page