top of page

Aerodrom “Morava” - letovi najavljeni za oktobar ipak su samo prazna obećanaja?

Iako je planom Ministarstva gradjevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, i obećanjima ministarske Zorane Mihajlović i predsednika republike, saobraćaj na kraljevačkom aerodromu “Morava” treba da počne početkom oktobra, što je potvrdilo i rukovodstvo aerodroma “Morava“ dodajući da se pregovara sa nekoliko avio-prevoznika o pokretanju redovnih letova počevši od ove zime, prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, čini se da će sve ostati na praznim obećanjima.
Ubrzo po zvaničnom otvaranju 28. juna, aerodromu je operativnu dozvolu izdala Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Srbije i potpisani su ugovori o zakupu komercijalnog prostora, uključujući i bescarinsku prodavnicu, kojom će upravljati švajcarski "Dufry", a više od trideset novozaposlenih prošli sve obuke.

Mediji su do sada u više navrata nagadjali tačan datum početka komercijalnog saobraćaja sa ovog aerodroma, medjutim letovi do dan danas nisu realizovani

Generalni direktor preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković rekao je da su već razgovarali sa nekoliko avio-kompanija, kao i da postoji interesovanje za ovaj aerodrom.
- To pokazuje i činjenica da smo iznajmili poslovni prostor na aerodromu. Možemo da očekujemo da će prvi komercijalni letovi sa aerodroma Morava biti otvoreni na početku zimske sezone krajem oktobra.

Medjutim, na samo desetak dana od početka zvanično najavljenih pokretanja dugo očekivanih letova, i dalje nema nikakvih podataka o eventualnim destinacijama niti avio kompanijama koje bi realizovale ove letove, pa se pretpostavlja da je opet reč o praznim obećanjima na koje smo kao i do sada navikli.

Prema rečima Zdravkovića, u izjavi datoj pre nepunih mesec i po dana aerofrom bi ove godine mogao da usluži i do 20.000 putnika, some je sam kapacitet aerodroma oko milion putnika, kako je ranije ove godine istakla ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Srbije Zorana Mihajlović.158 views0 comments

Comments


bottom of page