top of page

Aerodrom Geteborg - zadovoljstvo je videti Air Serbiju na liniji od Geteborga do Niša

U saopštenju koje je izdao švedski aerodrom Geteborg Landvarten, navodi se da srpska avio kompanija Air Serbia od 17.juna po prvi put će povezati Niš sa gradom Geteborgom i to dva put nedeljno ponedeljkom i sredom, te da su veoma srećna što vide Air Serbiju u Getebrogu nakon sedam godina.


Aerodrom Geteborg Landveten Foto: Swedavia

Rukovodstvo aerodroma Geteborg Ladnverten veoma je pozivitno reagovalo na uvodjenje novih linija izmedju ovog švedskog grada i Niša, što su okaratkterisali kao šansu da ljudi iz Švedkse posete ovu uzbudljivu destinaciju, kao i da će linija olakšati konekcije srpske dijaspore i njihovih prijatelja i porodica.


Inače ovo je treća linija za Švedsku iz Niša, nakon što je Wizz Air uveo let za Malmo i Ryanair let za aerodrom Skavsta nadomak Stokholma. Poslednji put, aerodreom u Geteborgu bio je povezan sa aerodorom Beograd pre sedam godina, sa tadašnjim nacionalanim avio prevoznikom Jat Airways koja je letove ukinula zbog nedostatak aviona.


Foto: mynewsdesk.com

Direktorka Aerodroma Goteborg Landveter, Ana Stromval, izjavila je za šveski portal Mynewsdesk, da je veliko zadovoljstvo videti Air Serbiju ponovo na aerodromu Geteburg Landvarten. Ona je između ostalog kazala da postoji veliko interesovanje putnika za destinacije istočne Evrope i da su one u porastu, te da će linija doprineti povećanjem broja turista koji žele da posete Srbiju, kao i srpske dijaspore, kojoj će biti mnogo lakše da posete prijatelje i porodicu.Aerodrom Geteborg Landveter je drugi po veličini aerodrom u Švedskoj, odmah posle aerodroma Stockholm Arlanda, sa oko 6,6 miliona putnika godišnje.

Podsetimo, nacionalna avio kompanija Air Serbia će povezati Niš i Geteborg u okviru 12 linija od javnog značaja koji će saobraćati tokom cele godine, dva puta nedeljno ponedeljkom i sredom, avionom tipa sa Airbus A319.
88 views0 comments

Comments


bottom of page