top of page

Čuvajte se turističkih prevara u Italiji

Najveće italijanske turističke destinacije, kakve su Milano, Rim i ostali gradovi poznate su po turističkim prevarama i obmanama, ali i previsokim cenama hrane i pića u blizini glavnih atrakcija.


Neptunova fontana, Rim

Naime, kako prenosi travel magazine, nedavno se restoran u Rimu našao na meti kritika nakon što je objavljeno da je turistima naplatio 81,40 evra za dva hamburgera i tri kafe.Britanska turistkinja postavila je na društvene mreže fotografiju računa iz kafea Vaticano u blizini Vatikana, na kome se vidi da joj je ovaj kafe naplatio 81,40 evra, i to 50 evra za dva hamburgera, 16 evra za dva kapućina, 8 evra za amerikano i 7,4 evra za uslugu. Ona je ispod fotogorafije napisala upozorenje: „Posetioci Rima, oprez: Caffe Vaticano već godinama pljačka turiste. Ne znam kako im to polazi za rukom (nemaju jelovnik, a samim tim ni cene). Preskočite ga i nađite neko drugo mesto blizu Vatikana u kome ćete jesti. Ima ih mnogo!“Restoran na TripAdvisoru ima samo 1,5 zvezdica (od 5), a mnogi se u ocenama žale na hranu osrednjeg kvaliteta i prenaduvane cene – dvostruko, ili čak trostruko veće nego drugde u Rimu. TripAdvisor je morao da privremeno onemogući komentarisanje ovog kafea od kada je post sa računom od 81,40 evra postao viralan, budući da su i korisnici koji nikada nisu kročili u restoran ostavljali negativne kritike, što je protivno politici sajta.


Ovo nije prvi put da su italijanski restorani optuženi za „dranje“ turista. U Veneciji je 2017. godine tratorija Casanova optužena da je trojici turista „uvalila“ 3,5kg ribe i 20 ostriga uz poručene obroke, i to im naplatila 526 evra, a godinu dana kasnije je grupa stranih studenata zvala policiju nakon što im je restoran Osteria de Luca u istom gradu naplatio oko 1.100 evra za tri bifteka, prženu ribu i mineralnu vodu.


126 views0 comments

Comments


bottom of page