Fly Naissus

Dec 23, 20222 min

Dok se Wizz Air i Air Serbia nadmeću u Beogradu, Wizz Air već godinama iz Niša ne otvara nove linije

Updated: Dec 24, 2022

Iako je madjarska nisktarifna avio-kompanija Wizz Air prva započela letove iz Niša nakon ponovnog aktiviranja aerdoroma 2015.godine, ova kompanija do danas nije uspostavila bazu na niškom aerodromu kao što je to slučaj sa nekim aerodromima u regionu

Foto: Ilustracija

Niskotarifna avio kompanija Wizz Air stacionirala je ovih dana svoj četvrti avion u Beogradu i najavila otvaranje pet novih desitnacija iz ovog grada tokom letnjeg reda letenja, što je podstaklo nacionalnu avio kompaniju Air Serbia da pojača frekvencije na istim linijma. Tako sada i jedna i druga kompanija saobraćaju na istim linijama i po nekoliko puta dnevno, kao što je to slučaj sa Berlinom. Ovaj mali rat dve kompanije ima velike benefite za same putnike, dok s druge strane može doneti velikue glavobolje avio prevoznicima prezasićenošću tržista na odredjenim destinacijma na kojima saobraćaju.

Kada je reč o drugom navećem aerodromu u zemlji, kompanija Wizz Air iz Niša leti na pet destinacija već godinama i stagnira sa širenju svoje mreže. Jedna od najpopularnijih destinacija iz Niša koju sve kompanije ignorišu već godina sigruno jeste Pariz. Pored Pariza prema ranije sprovdenih anketa i dalje nema letova ni za Amsterdam, Moskvu ili Oslo, koji su takodje jedni od favoria.

Podesetimo, Niš već godinama čeka povećanje kapaciteta i destinacija ovog avio prevoznika, na destinacijama koje nisu pokrivene i nemaju direktnu konkurenciju kao to je to slučaj sa pomenutim destinacijama iz Beograda.

Jedana od rešenja za ovakav potez moglo bi biti i otvaranja baze i stacioniranja jednog aviona u Nišu, slično onim što je to učinjeno u Tuzli. Na ovaj način kompanija bi povećaju svoju ponudu letova i pružila dodatne opcije putnicima, što bi svakako donelo više prihoda i poveća njihovog učešće na ovom tržištu, za koje se verovalo da nema potencijala, a sada opslužuje blizu pola miliona putnika godišnje.

    40330
    0